Ga direct naar:

4-6-2018 - Hoera, het ziekenhuis is klaar !!

Wat is er de laatste maanden veel gebeurt in het ziekenhuis.

Na de aanleg van het water met een nieuwe pomp op solar is nu al het sanitair vernieuwd zijn de algemene ruimtes betegeld, is de waterput voor het ziekenhuis hygiënisch gemaakt, is er een wc en douche ruimte voor het personeel en is er overal verlichting opgehangen .

Wat een enorme verbetering voor dit ziekenhuis en wij mogen best een beetje trots zijn op dit geweldige resultaat, en dat zijn wij dan ook.

Mede dankzij Mafaal is alles heel goed verlopen en zijn er weer veel vakmensen die een leuke klus hebben gehad.


Natuurlijk was er veel geld nodig voor deze verbeteringen en wij zijn dan ook zeer veel dank verschuldigd aan de volgende fondsen, De Grootste familie van Nederland, Het Dirk Bos fonds, Co Schippers fonds, Albert Hein Voorschoten, Pelgrimshoeve, ICI Voorschoten en Anje en Remy Mevr Groothuis en E.Brouwers.

Dankzij hun financiële steun staat er nu een goed en gezond ziekenhuis in Gambia

11-4-2018 - Update

Nu wij niet zelf in Gambia zijn heeft Mafaal het maar wat druk met de lopende projecten.

Allereerst is er de verbouwing aan het ziekenhuis.

Nu het water goed is geregeld is het tijd om de plafonds te vernieuwen en de elektriciteit aan te leggen.

Dit is een hele klus want alles zal moeten worden getransporteerd van uit de kuststreek naar het binnenland , ook de werkmensen die er dan gelijk een week blijven om de klus te klaren.

Tegelijkertijd met de plafonds en de elektriciteit zal er ook een wc / doucheruimte voor het personeel worden gemaakt en een nieuwe waterput want die ziet er niet uit.

De staf van het ziekenhuis zal wel in rep en roer zijn want alles komt op zijn kop te staan maar de bevallingen gaan gewoon door , maar ja dit kan niet anders worden geregeld.

Mafaal zal ook nauwlettend alles in de gaten houden zodat de klus naar ieders tevredenheid zal worden geklaard en dit betekend dat hij een paar keer heen en weer zal moeten gaan van de kust naar Kwinella en voor een alleenstaande vader is dit weer een hele organisatie.

Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat en wachten op de foto,s van het resultaat.

De school is ook bezig met een grote verbouwing.

Op het bestaande gebouw komt er een verdieping bij en de kinderen zitten nu onder een afdak want het bestaande gebouw is nu niet te gebruiken om les te geven.

Ook hier is Mafaal een rots in de branding want natuurlijk loopt niet alles zoals gepland, zo blijken er kolommen te moeten worden bijgezet omdat het gebouw toch niet sterk genoeg is om een bovenverdieping te dragen.

De vraag is Wie gaat dit betalen, nou wij niet dus dit moet worden geregeld met de achitekt die ook de bouw begeleid.

Gelukkig is er ook Dhr Morro, voorzitter van het bestuur en die laat niet over zich lopen dus hij zal dit wel eens even gaan bespreken.

Volgens de planning moet de school voor de grote vakantie klaar zijn maar dat zal wel niet gaan lukken, hoewel Gerrit denkt van wel.

Wat zouden wij graag even gaan kijken maar wij moeten voorlopig even afwachten , wij kunnen niet in Gambia blijven zitten want er is ook nog een leven thuis in Nederland.

Voor de lopende projecten is er nog niet genoeg geld en hier zijn wij dan ook druk mee bezig om verandering in te brengen.

In tussen hebben wij wel weer dertig dozen staan met materiaal voor het ziekenhuis dus dat gaat weer de goede kant op.

Ok voor het ziekenhuis in Banjul hebben wij dozen met spullen want ook hier is de nood erg hoog, zo hebben ze heel veel vraag naar bloeddrukmeters , er is er maar een voor het hele ziekenhuis.

De overheid zet wel een gebouw neer en betaald het personeel maar voor de rest zijn ze afhankelijk van derde en zullen ze zelf alle apperatuur en inventaris moeten verzamelen.

Ongelofelijk maar zo werkt het in Gambia.

Wij komen u graag vertellen over onze Stichting

Wilt u met uw organisatie, school, vrienden groep, collega's,s ed meer weten over onze Stichting  en woont u in Groningen, Friesland of Drenthe ?

Wij komen graag bij u langs om een lezing te geven over ons werk in Gambia.

Voor inlichtingen of afspraken kunt u contact met ons opnemen.

Snelkoppelingen