Ga direct naar:

Veilig op reis

Op reis met Mafaal,

Wilt u veilig en gezellig gezelschap als u in Gambia op vakantie bent ga dan eens op stap met Mafaal.

Mafaal is de coördinator van onze stichting maar hij heeft ook een eigen taxi waarmee hij u heel Gambia voor een redelijke prijs kan laten zien.

Om u een idee te geven wat de mogelijkheden zijn geef ik u een paar ideeën.

De prijs van deze uitstapjes moet u met Mafaal zelf bespreken maar hij is een stuk goedkoper dan de plaatselijke touroperator.

# Rondrit door de kuststreek met een bezoek aan de krokodillen poel en een bezoek aan de vismarkt in Tanjeh.

# Bezoek aan de hoofdstad Banjul, een markt en de batik fabriek.

# Bezoek aan Lamin Lodge, boottocht door de prachtige mangrove en lunchen in de lodge.

# bezoek aan Makasutu, een palm bos aan de rivier, wandeling door het park, Palmboomwijn  proeven en een kanotocht.

# tweedaagse tocht naar George Town waar interessante overblijfselen zijn uit de slaventijd, bezoek slavenmuseum en slaveneiland in Jones town. Overnachting in Jan Jan Bureh een prachtig maar eenvoudig kamp aan de Gambia rivier.

Ook kunt u natuurlijk zelf met Mafaal bespreken waar u naar toe wilt en vergeet u niet een bezoek te brengen aan onze school en evt. ons ziekenhuis ? Het is ook mogelijk dat hij u ophaalt van het vliegveld en ook kan hij u weer terug brengen.

Even een kleine tip, als u ervoor zorgt om voor de bus van het reisbureau op het vliegveld te zijn dan scheelt u dit heel veel tijd en hoeft u niet zo lang in de rij te staan.

Contactgegevens
Uw e-mailadres wordt niet verstrekt aan anderen.
Bericht

reistips

Georgetown, gelegen op de Jangjang Bureh Island (McCarthy Island), dichtbij de noordelijke oever van de Gambia-rivier, is een historische plaats waar veel herinneringen aan de koloniale-en slavenperiode kunnen worden gevonden.Een verdrietig voorbeeld hiervan is de zogenaamde "Running Tree"waar de Engelse bezetters, als vorm van vermaak, hun slaven de vrijheid beloofden als zij de boom levend konden bereiken na het rennen door een kogelregen. Onnodig te zeggen dat er erg weinig slaven op die manier hun vrijheid hebben verdiend.Een veerboot onderhoudt de veerdiensten naar de zuidelijke oever. Bij het aanmeergebied van de veerboot zijn veel Engelse en Portugese gebouwen uit de koloniale periode te zien en de lokale bevolking doet hun was daar.

De reis naar Georgetown wordt per jeep gemaakt en is geschikt voor de meer avontuurlijke reiziger, want deze reis leidt je dwars door het traditionele hart van Gambia. Het is aan te raden deze reis in 2 dagen te maken en de nacht in of dichtbij Georgetown door te brengen.


De heilige krokodillenpoel bij Bakau is echt een must.Volgens de oude animistische traditie zou de poel bovennatuurlijke genezingskracht bezitten, hoofdzakelijk op het gebied van vruchtbaarheid.Nog steeds reizen veel vrouwen van heinde en verre om te baden in het heilige water in de hoop het (her)winnen van productieve vruchtbaarheid. Veel andere oude rituelen worden ook uitgevoerd bij de poel. De Kachikally-pool is echt een schitterende plaats en veel mensen zeggen dat ze de spiritualiteit er echt kunnen voelen.Er leven ongeveer 80 krokodillen in de poel, waarvan de meesten zelfs te aaien zijn! Of dit komt omdat ze worden gevoerd of omdat het echt heilige krokodillen zijn weet eigenlijk niemand.Het echte verhaal van het beroemde Kachikalli, gelegen in Bakau, is van generatie op generatie mondeling doorgegeven, omdat de stichters kennelijk niet geschoold waren. Gesticht in de 16e eeuw door de Bojang-clan van Bakau, heeft de locatie een poel en is een heiligdom, welke een bladzij voor zichzelf heeft geschreven in de traditionele geschiedenis van Gambia en veel mensen met bepaalde behoeftes bezoeken de locatie. (welke nuttig schijnt te zijn in het vinden van een remedie tegen onvruchtbaarheid)Recentelijk is het een attractie geworden voor toeristen en bezoekers van Gambia die graag een glimp willen opvangen van de heilige krokodillen die in de poel leven. Vreemde dingen gebeuren echt op deze heilige plaats.Onvruchtbare vrouwen worden zwanger nadat ze rituelen hebben uitgevoerd bij het heiligdom.Wees niet bang voor de zonnende krokodillen aan de poel als u het voor het eerst bezoekt. Ze zijn in principe ongevaarlijk.

In Gambia zijn Batikfabrieken erg populair. In een Batikfabriek( in Serekunda of in Bakau) kun je zien hoe stoffen worden geverfd en gebatikt. Door natuurlijke kleurstoffen en kaarsvet te gebruiken worden er verschillende patronen op de stoffen gemaakt. De textielproducten worden gebruikt voor verschillende doeleinden zoals voor op tafel als tafelkleden, als muurdecoraties en als kleding. Als u geluk heeft, kunt u zelf de kunst van Batik uitproberen. U kunt hier ook de batikstoffen tegen een redelijke prijs verkrijgen.

Fijn op reis !!

Voor de
6e keer hebben wij Gambia bezocht. En alle keren heeft Mafaal ons geholpen. Hij
is onze veilige taxichauffeur, gids die alles weet en vriend die echt een
positieve bijdrage levert aan elk bezoek.

Mafaal is eerlijk, vrolijk en altijd op tijd. Hij luistert goed naar jouw
wensen en weet ze te vertalen naar dingen die mogelijk zijn. Komt zelf ook met
goede ideeën en is daarnaast heel bescheiden.

Kortom, een betere gids kun je je niet wensen!

Elsje Brouwers

Snelkoppelingen